slider_1.jpgslider_2.jpgslider_3.jpgslider_4.jpgslider_5.jpgslider_6.jpgslider_7.jpg

OiC Remote Coach nu in onlineshop

Zadels en toebehoren

Meer dan 80% van de rijtechnische problemen worden veroorzaakt door slecht passende uitrusting, en meestal is het het zadel.

Geen ruiter en geen trainer kan er op de lane termijn tegenaan trainen om dit probleem te compenseren. Door de moderne fokkerij en het houden van paarden in boxen zijn de paardenruggen gevoeliger en 'moeilijker' geworden. Zo ontstond het idee om met de Firma Passier & Sohn samen te gaan werken. Aan de ene kant om de juiste know-how te verzamelen om u goed te kunnen adviseren, en anderzijds om de mogelijkheid te hebben uw paard een passend zadel aan te meten.

161 Hoy

In samenwerking met  Passier kunnen wij u de volgende zadels aanbieden:

Een dressuurzadel, die het door zijn bijzondere pasvorm mogelijk maakt het aan te passen aan meerdere paarden, zodat u niet voor elk paard een ander zadel hoeft aan te schaffen. De bijzondere pasvorm en de uitstekende kwaliteit maken dit zadel zeer geliefd, ook onder onze wedstrijdruiters en amazones. Het dressuurzadel kan ook speciaal voor Barokke paardenrassen aangepast worden.

 

Ook springzadels zijn naar wens leverbaar.

In 2007 hebben we met Passier ook twee gangenpaardenzadels ontwikkeld, om het zadelprobleem in deze groep paarden onder controle te krijgen. Deze zadels kenmerken zich in het bijzonder doordat het de ruiter op de anatomisch juiste plaats op de paardenrug zet en zo het paard de mogelijkheid geeft zijn bewegingskwaliteiten te kunnen laten zien. Ten tweede geeft het de ruiter een goede dressuurmatige zit en laat gelijktijdig genoeg flexibiliteit over voor de Telgang en Tolt.

© Horst Becker - Klassische Dressurausbildung mit ganzheitlichem Konzept, info@horstbecker.com