slider_1.jpgslider_2.jpgslider_3.jpgslider_4.jpgslider_5.jpgslider_6.jpgslider_7.jpg

OiC Remote Coach nu in onlineshop

De Gymnastiekteugel

Wat is nieuw aan de Gymnastiekteugel van Horst Becker?

Deze hulpteugel werd ontwikkeld door Horst Becker na jarenlange ervaring, omdat de bestaande hulpteugels(voor het longeren) vaak niet tot optimale trainingsresultaten leiden.

gymnastikzuegel01

  • Hij biedt bewegingsvrijheid in alle richtingen! 
  • Hij loopt overal rond, ook tussen de voorbenen, en zet zich dus nergens vast
  • Hij dient ter ontspanning van verkrampte paarden, en/of paarden met een gevoelige mond
  • Het is een bijzonder goed hulpmiddel bij paarden, die op grond van blokkades een speciaal ontspannings-, en opbouwprogramma nodig hebben
  • Hij dwingt de paarden niet in 'de houding'
  • Hij geeft het paard de mogelijkheid in een pijnvrije houding te lopen, bijvoorbeeld met buitenstelling
  • Hij heeft een noodbreek-systeem, die het paard in een noodgeval beschermt tegen beschadigingen
  • Hij werkt niet in op de gevoelige tong en onderkaak, maar in de mondhoek.

                    gymnastikzuegel02

Hoe word de Gymnastiekteugel gebruikt?

Als het paard blokkades in zijn bewegingsapparaat heeft, verkrampt het en gaat op zoek naar pijnvrije houdingen, die het nog mogelijk maken zich te bewegen zonder pijn. Dwingt men zo'n paard in een bepaalde houding, dan verergeren de blokkades alleen maar. De nieuwe Gymnastiekteugel geeft het paard de kans, zich in een pijnvrije houding te bewegen. Jonge paarden worden door deze teugel geholpen sneller hun balans te vinden. Ook op het gebied van veiligheid staat deze hulpteugel vooraan: De rondlopende teugel wordt met kunststofmusketons bevestigd. Deze musketons breken zodra er teveel druk op komt te staan, zodat het paard geen beschadigingen in de mond krijgt, of angstig wordt. 

                     gymnastikzuegel03

Er zijn twee bevestigingen mogelijk. De eerste zorgt voor een ontspannen houding en het laten vallen van de hals, de tweede voor meer ruggebruik en oprichting. Maar: De benodigde inwerking voor meer oprichting verloopt anders dan bij andere hulpteugels. Namelijk in de mondhoek van het paard, net als bij de hoge binnenhand. De gevoelige tong en lagen worden dus gespaard.

De bovenlangs lopende teugel wordt in het haakje aan het kopstuk bevestigd. De lichte druk op het bit komt dan van boven, het paard opent de mond, begint te kauwen en zich in te stellen. Het werkt zo met een wat lagere halshouding, met een ronde hals en moet zo met een welvende rug bewegen. Zo deint de rugbespiering en teelijk wordt de schoft naar voren openemaakt - achterhand en buikspieren worden effektiever gegymnastiseert.

Onlineshop

© Horst Becker - Klassische Dressurausbildung mit ganzheitlichem Konzept, info@horstbecker.com