slider_1.jpgslider_2.jpgslider_3.jpgslider_4.jpgslider_5.jpgslider_6.jpgslider_7.jpg

OiC Remote Coach nu in onlineshop

„DRESSUUR IS ZICHTBAAR GEMAAKTE LIEFDE“ 

Fredy Knie sen.

 

Deze zin van mijn oude leermeester heeft mij de rode draad van mijn werk met paarden gegeven.
Dit stond samen met de principes van de Klassieke Dressuur aan de basis van het ontwikkelen van een allesomvattend concept. Daartoe behoren ook kennis van zadelpassen en gezondheidskennis."

De psychische en fysische kenmerken, die het paard meebrengt, bepalen de richting van de training. Door middel van de op dat ogenblik sterke punten wordt aan de zwakke punten gewerkt. Zo wordt elke training individueel gevormd.

IMG 2996 Philosophie1YR4S7971 Philosophie2

Zelfstandig zijn eigen trainingsschema opbouwen

Bij de ruiter zal er enerzijds aan het gevoel voor het eigen lichaam gewerkt worden, en anderzijds aan het begrip voor de mentale en biomechanische bewegingsafloop van partner paard.

Met elkaar en niet tegen elkaar werken is het devies. Wie het rijden zo beheerst, kan zelfstandig zijn eigen trainingsschema opbouwen, en fouten en hun oorzaken eerder erkennen en oplossen. Het doel is altijd dat de ruiter zelfstandig verder kan werken.

Longe, dubbellonge en de arbeid aan de hand creeeren bij het jonge paard de voorwaarden voor het rijden. In voorloop op de latere arbeid zorgen zij voor het behoud van sensibiliteit en maken zij het leren van nieuwe oefeningen makkelijker.
Probleempaarden worden op deze manier gecorrigeerd en weer opnieuw opgebouwd. Zo kunnen er op elk niveau stappen vooruit gemaakt worden met fijne, lichte hulpen.

YR4S8141 Philosophie3YR4S2093 Philosophie4

Op deze manier is dressuur niet het doel op zichzelf, maar functioneert het als basis voor alle disciplines.

Dat bewijzen succesvolle leerlingen niet alleen in dressuurproeven, maar ook op internationaal niveau in endurance-en gangenpaardensport.

Christiane Slavik 213 Philosophie5

© Horst Becker - Klassische Dressurausbildung mit ganzheitlichem Konzept, info@horstbecker.com